Peruánský pudink z chia

Ingredience na 2 porce: 1/2 šálku chia semínek, šálek kokosového mléka, 1 banán + libovolné další ovoce

Postup: banán rozmixujeme (stačí rozmačkat) a vmícháme do kokosového mléka, kterým přelijeme chia semínka a necháme nabobtnat cca 15 min. - já si mezitím vyloupala granátové jablko, které jsem vidličkou vmíchala ještě do pudinku (u měkkého ovoce spíš vrstvíme). Dáme do misek nebo pohárků a máme hotovo. Pozn.: nakonec jsem rozmixovala ještě 1 banán a přelila jím vršek pudinku. Dáme do lednice a ráno máme luxusní snídani bez lepku, laktózy, po které nám nevyletí inzulín do oblak :-).

Pozn. poměr semínek a mléka a ovoce a příp. dochucení (karob, med, stévie, javorový sirup, kakao, skořice...) jsou vcelku "šumák". Dochutit můžete jak samotnou pudinkovou směs nebo jen přelít na povrchu - viz. pravá sklenice pro Vašíka se zázvorovým sirupem. Dělejte to podle Vaší chuti! Když je pudink tekutý, lze jej všechen rozmixovat, ale je to škoda, přijdete o "kaviárovou" strukturu nebo přidejte chia, když je moc tuhý, přidejte kokosové mléko atp.

1351-fotografie2273

Více fotek na FACEBOOKU zde